Chip Tuning

Ce înseamnă chip tuning?

Chip tuning-ul realizat de Best Tuning reprezintă procesul prin care optimizăm software-ul unității de comandă a motorului mașinii tale. Mai exact, în urma procesului de chip tuning vor fi optimizați și ajustați parametri precum cantitatea combustibilului, momentul aprinderii, presiunea turbosuflantă, limitatoarele de cuplu, fără să intervenim mecanic.

De ce ar trebui să apelezi la chip tuning-ul nostru?

Simplu. Dacă vrei ca mașina ta să fie mai eficientă, gândește-te că, în urma chip-tuning-ului, motoarele cu turbine dezvoltă cu 15% și până la 35% mai mulți cai putere, dar au și un cuplu mai mare. Dacă vorbim, însă, de motoare cu aspirație normală, atunci chip-tuning-ul aplicat acestora va crește performanța motorului cu maxim 10%. De obicei, procentul de creștere al performanței motorului cu aspirație normală în urma chip-tuning-ului este cuprins între 5 și 10%. Acest lucru duce la o îmbunătăție și performanță substanțială a accelerației și cuplului motorului. Spre exemplu, pentru condusul în regim normal al vehiculului după ce s-a efectuat procesul de chip tuning în cadrul firmei Best Tuning, motorul consumă mai puțin combustibil.

Deci care sunt avantajele dacă alegi chip-tuning-ul oferit de firma Best Tuning?
  • Numărul de cai putere al mașinii tale va crește semnificativ
  • Cuplul va fi considerabil mai mare
  • Va scădea substanțial consumul de carburant al mașinii
Chip-tuning-ul are efecte negative asupra motorului?

Nu, nu vor fi consecințe negative în ceea ce privește motorul, deoarece Best Tuning realizează un proces de optimizare a parametrilor de funcționare ai motorului, în așa fel încât modificările pe care noi le vom efectua să se încadreze în limita de siguranță pe care compania producătoare o prevede. În acest fel, chip-tuning-ul reprezintă o potențare a softului pe care compania producătoare o pune la dispoziție.

De ce nu se face chip-tuning din fabrică?

Atunci când o companie fabrică un motor ce va fi lansat pe piață, aceștia respectă anumite cerințe referitoare, în general, la legislația poluării din țările în care va fi comercializat autovehiculului. Totodată, există motivul marketingului, deoarece, dacă constructorul prezintă un motor îmbunătățit, există șansa ca vânzările de mașini care au prevăzută varianta anterioară a motorului să scadă. Companiile sunt, de asemenea, constrânse din punct de vedere al chip-tuning-ului deoarece software-ul original limitează puterea și cuplul motorului pentru a fi protejat în cazul în care automobilul va fi condus agresiv sau dacă va fi comercializat în zone cu temperaturi extreme. În astfel de zone, constructorul trebuie să asigure funcționalitatea automobilului în condiții opime chiar și la peste 40 de grade Celsius sau la -20 de grade Celsius.

Best Tuning, prin procesul de chip tuning, nu depășește limitele motorului, însă îi îmbunătățește performanța în limitele impuse de compania producătoare.

Vrei Chip Tuning de calitate la preț bun? Vino la Best Tuning și ne vom ocupa noi de mașina ta!